Sayfalar

1 Ağustos 2014 Cuma

MISIR GEVREKLİ KURABİYE
























ÇİKOLATA HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ ?


*Beyaz çikolata aslında çikolata değildir çünkü içinde sadece kakao yağı vardır. Diğer çikolata çeşitlerinde olduğu gibi kakao tozuyla hazırlanmaz.

*Çikolata sadece ekvator yakınlarındaki bölgede yetişen kakao bitkisinin tohumlarından yapılır.

*Efsaneye göre Aztek hükümdarı Moctezuma günde 50 bardak çikolata içiyordu

*Rekor kıran bir çikolata kutusunda 90.090 çeşit çikolata vardı.

*Dünyanın en büyük çikolatadan evi 3 ton ağırlığındaydı.

*Araştırmalara göre insanların  %68'i Siyah çikolatayı tercih ediyor.

*500 gram çikolatada yaklaşık 1000 tane damla çikolata bulunur.

*Çikolata kaplı karınca Meksika'da sevilen bir yiyecektir.

*16. yy ‘da kakao ilaç olarak kullanılırdı.

*104 kg çikolatadan minyatür bir Özgürlük Heykeli  yapıldı.

*Eskiden çikolatanın etten daha doyurucu olduğu düşünülüyordu.

*Çikolatanın bilimsel adı olan theobroma cacao ''tanrıların yiyeceği'' anlamına geliyor.

*İsviçreli bir şirket 55 derecede bile erimeyen çikolata geliştirdi.


*Amerikalılar, her 1 saniyede yaklaşık 45300 gram çikolata tüketmektedir.

Tadına doyamayacağınız bir tane daha bir tane daha diyeceğiniz bir kurabiye bu kurabiyeyi yiyen bir daha vazgeçemiyor, Haydi mutfağa kurabiye yapmaya  :)


MALZEMELER:
3 Yumurta,
1 Su bardağı şeker,
250 gr  Tereyağ veya margarin,
1/2 çay bardağı çiçek yağı,
400 gr  Nişasta,
1 Su bardağı Un,
1 paket Kabartma tozu,
1 paket vanilya

ÜSTÜ İÇİN:
500 gr   Kahvaltılık Çokokrem,
1/2 çay bardağı çiçek yağı
Mısır gevreği

 YAPILIŞI;
1. Yumurta, şeker, çiçek yağını ve margarini mikserle yada elle iyice karıştıralım.
2. Un , Nişasta, Kabartma tozu vanilyayı ayrı bir yerde eleyip karıştıralım.
3.Yumurta ile karıştırdığımız malzemeye az az un karışımı ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
4. Hazrladığımız hamurdan küçük küçük yuvarlaklar yapalım (meşeden az büyük olsun) ve yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 ,15 dakika pişirelim.
5.Çikolatayı eritmek için kaynayan bir suyun üzerine çikolata tabağımızı koyalım ve içine çiçek yağıda koyalım ve eritelim. (Benmari usulü )
6. Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra çikolataya batırıp elimizle küçülttüğümüz mısır gevreğine buluyoruz.
7. Buzdolabına koyup yarım saat  dinlendiriyoruz ve servise hazırdır.

NOT: Çikolatanın içine sıvı yağı parlak olsun ve yumuşasın diye koyuyoruz.

AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen takipçilerim aşağıda bulunan Adı/URL Seçip isminizi yazıp yorum yapabilirsiniz yada Anonim ayarına getirip yorum yapabilirsiniz ama bu sefer Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazmanız gerekecektir..