Sayfalar

4 Ağustos 2014 Pazartesi

ÜZÜMLÜ ÇITIR KURABİYE


















Bisküvi tadında  bir kurabiye olsa nasıl olur diye düşünürken Hanımeller ve Burçak Bisküvi aklıma  geldi sürekli yaptığım Ağızda dağılan tuzlu kurabiyemi tatlıya çevirmek aklıma geldi yaptım denedim harika oldu mutlaka denemelisiniz tan anlamıyla çıtır çıtır bir kurabiye.....

MALZEMELER:
250 gr  Tereyağ yada margarin
2 tane yumurta  (1 tanesinin beyazı ayrılır üstü için)
1 çay bardağı çiçek yağı
1 Su bardağı şeker
1 Su  bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı  damla çikolata
1  Su bardağı  ceviz
1 tane vanilya
1 tane  kabartma tozu
 650 ,700 gr arası  Un

ÜZERİ İÇİN:
1 tane yumurtanın beyazı
2 su bardağı Mısır gevreği

Yapılışı:
1.  Şeker ve tereyağı iyice krema olacak şekilde mikserde çırpılır
2. Yumurtalar , çiçek yağı  konur çırpılır.
3. Başka bir yerde un kabartma tozu vanilya elenir karıştırılır. Unu ben 650 gr kullandım ama yumurta büyük olursa gr değişebilir diye  700 gr arası dedim.
4.Kuru üzüm ceviz konur bir yandan karıştırılır elemiş olduğumuz un kabartma tozu az az konur ve damla çikolatada eklenir.
5. Hamurumuz hazırdır büyük parçalar alıp merdane ile hafifçe açalım çay bardağı  ile keselim.
6. Kestiğimiz kurabiyeleri yumurta beyazına sürüp  mısır gevreğine  batırılır.
7. Yağlanmış tepsiye yerleştirip  fırınınız ayarına göre 180 200 derece arasında 15  dakika pişirelim fırınınız ayarına göre üstü kızarıncaya pişirin.

 Not: Tepsiyi iyice yağlayın biraz zor çıkıyor yoksa.
Sonuç harika Bisküvi tadında bir  kurabiye :)
























AFİYET OLSUNN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen takipçilerim aşağıda bulunan Adı/URL Seçip isminizi yazıp yorum yapabilirsiniz yada Anonim ayarına getirip yorum yapabilirsiniz ama bu sefer Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazmanız gerekecektir..