Sayfalar

9 Temmuz 2014 Çarşamba

SULTAN TATLISI




Öğrencilerimle beraber olmak benim için ayrı bir mutluluk hele onlar için yemek hazırlamak ayrı bir mutluluk kızlarıma yaptığım iftar tatlımız tam anlamı ile harika idi hele ki ev dondurması ile servisi çok güzel di en kısa zamanda dondurma tarifimde blog da :)


MALZEMELER
200 gr. oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
2 yumurta,
50 gr  bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı pudra şekeri, yada toz şeker
1 su bardağı irmik,
1 limon kabuğu rendesi, (isteğe bağlı)
4  su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
1/2 limon suyu (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:
3 çorba kaşığı süt,
1 kase mavi haşhaş,
100 150 gr ceviz

Ceviz
Asla vazgeçemediğimiz sevgimizi  Alabildiğince koymayı unutmayalım.
Sevginizi koymazsanız güzel olmaz haaaa :)
YAPILIŞI:

Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım. Kaynamaya başladığı anda limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.
Hamuru için, bir kaseye yumuşak margarini  yada tere yağını ve pudra şekerini alıp mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Daha sonra içine sıvı yağı, yumurtaları ekleyip tekrar çırpalım. Hindistan cevizini, irmiği, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hamur kıvam alınca yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Bir kaseye sütü diğer bir kaseye de haşhaşı koyalım. Yuvarladığımız hamuru önce süte bulayıp daha sonra da haşhaşla kaplayalım. Her bir tatlının üzerine yarım ceviz yerleştirip hafifçe bastıralım. Yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. . Önceden ısıttığımız 170 'C deki fırında tatlımızı 30-35 dk. kontrollü şekilde pişirelim. Hafif pembeleşmesi yeterli.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılıyan şerbeti kaşık kaşık dökelim. Her tatlının üzerine şerbetin gelmesine de dikkat edelim. Üzerine aynı büyüklükte bir tepsi kapatıp tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlı soğuyup şerbetini çekince servis edelim.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen takipçilerim aşağıda bulunan Adı/URL Seçip isminizi yazıp yorum yapabilirsiniz yada Anonim ayarına getirip yorum yapabilirsiniz ama bu sefer Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazmanız gerekecektir..