Öğrencilerimle beraber olmak benim için ayrı bir mutluluk hele onlar için yemek hazırlamak ayrı bir mutluluk kızlarıma yaptığım iftar tatlımız tam anlamı ile harika idi hele ki ev dondurması ile servisi çok güzel di en kısa zamanda dondurma tarifimde blog da :)
MALZEMELER
200 gr. oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
2 yumurta,
50 gr bardağı
hindistan cevizi,
1 su bardağı pudra şekeri, yada toz şeker
1 su bardağı irmik,
1 limon kabuğu rendesi, (isteğe bağlı)
4 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
1/2 limon suyu (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
3 çorba kaşığı süt,
1 kase mavi haşhaş,
100 150 gr ceviz
100 150 gr ceviz
Ceviz
Asla vazgeçemediğimiz sevgimizi Alabildiğince koymayı unutmayalım.
Sevginizi koymazsanız güzel olmaz haaaa :)
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri
koyup kaynatalım. Kaynamaya başladığı anda limon suyunu ekleyip 5 dk daha
kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.
Hamuru için, bir kaseye yumuşak margarini yada tere yağını ve pudra şekerini alıp
mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Daha sonra içine sıvı yağı,
yumurtaları ekleyip tekrar çırpalım. Hindistan cevizini, irmiği, limon kabuğu
rendesini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş
ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hamur kıvam alınca yoğuralım. Ele yapışmayan
yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden biraz daha büyük
parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Bir kaseye sütü diğer bir kaseye de
haşhaşı koyalım. Yuvarladığımız hamuru önce süte bulayıp daha sonra da haşhaşla
kaplayalım. Her bir tatlının üzerine yarım ceviz yerleştirip hafifçe bastıralım.
Yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. . Önceden ısıttığımız 170 'C deki
fırında tatlımızı 30-35 dk. kontrollü şekilde pişirelim. Hafif pembeleşmesi
yeterli.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılıyan şerbeti kaşık
kaşık dökelim. Her tatlının üzerine şerbetin gelmesine de dikkat edelim.
Üzerine aynı büyüklükte bir tepsi kapatıp tatlının şerbetini çekmesini
bekleyelim. Tatlı soğuyup şerbetini çekince servis edelim.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen takipçilerim aşağıda bulunan Adı/URL Seçip isminizi yazıp yorum yapabilirsiniz yada Anonim ayarına getirip yorum yapabilirsiniz ama bu sefer Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazmanız gerekecektir..