Sayfalar

5 Ağustos 2014 Salı

PROFİTEROL

























Profiterol sevmiyorum diyorlar ya şaşıyorum hatta siz acaba yanlış şeyi mi yediniz diye espri yapıyorum  ya bu nasıl bir tat bu nasıl bir lezzetdir. Yerken kendimi alamadığım tek tatlı diyebilirim o kadar çok tatlı yapıyorum pasta yapıyorum bazı zamanlar tadına bile bakmıyorum ama profiterol vazgeçemediğim tek tatlı diyebilirim tavsiyem hemen mutfağa girin ve deneyin çok memnun kalacaksınız....


MALZEMELER:

300 ml su
100 gr tereyağ ( margarinde olur)
200 gr Un
5 adet yumurta (küçük ise 6 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker

İÇ KREMASI:

4 Su bardağı süt
1 Su bardağından az şeker
1 Su bardağı un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 paket vanilya
1 paket Krem şanti

 ÇİKOLATA SOSU :

60 gr Bitter çikolata  yada bitter kuvertur
300 ml süt
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

İÇ KREMANIN HAZIRLANIŞI:

1.Vanilya ve krem şanti hariç hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
2. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.
3.Soğuduktan sonra 1 paket  krem şantiyi içine dökün ve mikserle çırpın.

ÇİKOLATA SOSU YAPILIŞI :

1. Çikolata hariç diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım  kaynayınca 5 dakika kaynasın kapatalım.
2. Çikolataları  içine atalım ve karıştıralım ılık oluncaya kadar ara ara karıştıralım.

PROFİTEROL YAPILIŞI:

1.Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
2.Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
3.Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 20 dk. ılınması için bekleyin ara ara karıştırın.
4.Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
5.Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 40 dakika  iyice soğutun.
6.Tepsinizi hafifçe yağlayın.
7. Krema sıkma torbasına koyun ve ufak yuvarlaklar halinde sıkın.
8.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına  25 dakika daha sonra 160 derece fırına 15 dakika verin ve kapatın 15 dakikada fırında kalsın. Bu aşamada  asla fırının kapağını açmayın açtığınız an hüsran olursunuz.
9. Soğuyunca hazırladığımız kremayı aralarını hafif kesip tatlı kaşığı ile doldurun.
10. Hazırladığımız çikolata sosunu ılık iken üzerine gezdirin.

 Not: Hazır çikolata sosu kullanmak isterseniz 1 paket hazır sosu 2,5 bardak süt ile pişirin benim gb bol soslu seviyor iseniz 2  paket çikolata sosu yapın..

Püf Noktaları:
* Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hiç bir aşamada asla fırının kapağını açmayın.
* Yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmesi gerekir.
* Birde  fırınınız pişirme ısısı önemli 200 derece fırında 20 25 dakika arası üstü pembeleşince 160 derece düşürüp 15 le 20 dakika arası olacak kızarınca kapatın hiç açmayın 15 dakika bekleyin .
*Mümkünse akşamdan yapın ertesi gün kremayı koyun aynı gün yapacak iseniz yaklaşık bir saat fırın aşamasından sonra çıkınca poşete koyun hafif yumuşar daha güzel olur...

 Profiterolümüz  hazır AFİYET OLSUN :)
































3 yorum:

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen takipçilerim aşağıda bulunan Adı/URL Seçip isminizi yazıp yorum yapabilirsiniz yada Anonim ayarına getirip yorum yapabilirsiniz ama bu sefer Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazmanız gerekecektir..