Sayfalar

16 Temmuz 2014 Çarşamba

ENGİNAR TABAĞI











ENGİNARIN FAYDALARI;


• Karaciğeri korur, karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar
• Böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
• Sindirimi kolaylaştırır.
• Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür.
• Vücuda dinçlik verir
• Kalp sağlığı için faydalıdır
• İshali keser
• Kanı temizler
Bu kadar faydadan sonra ne yapıyoruz hemen mutfağa girip enginar yapıyoruz. :)
İftara yemeğin yanına aperatif olarak yapmıştım çok beğenildi kesinlikle yapmalısınız dediğim bir tat.

MALZEMELER;

10 Adet temizlenmiş Enginar
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı  Bezelye
2 tane küçük soğan
100 gr kıyma
3,4 dal maydanoz
1 Su bardağı Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Sosu için,

1 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tere yağı
karabiber, tuz

 BEŞAMEL SOS YAPILIŞI;

1)1 Yemek kaşığı tereyağ da unu kavuralım ve üzerine topaklanmadan hızlı hızlı çırparak sütü ekleyelim ve tuzunu da atalım kaynayıncaya kadar hızlı hızlı çırpalım kaynayınca altını kapatalım ve karabiber atalım.
2) Sosumuz hazır. :)

KÖFTE YAPILIŞI;

1) Soğanı robottan geçirip,  ufalanmış ekmek içini ve yarım yumurta ekleyip tuz, karabiber, kimyon ekleyelim.
2)İnce ince doğranmış maydanozu da katıp yoğuralım.


YAPILIŞI;

1)Limon suyunda temizlenmiş enginarları haşlayalım,
2)Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayalım.
3) 1 tane Soğanı küp şeklinde küçük küçük doğrayıp kavurmaya koyalım ve arkasından,havuçları ve bezelyeyi de ekleyip hafif yağda  tuz ekleyip kavuralım ve içine 1 çay bardağı su dökelim kısık ateş de suyunu çekene kadar pişirelim.
4)Hazırladığımız köfte içini meşe şeklinde kızartalım.
4) Borcama hazırladığımız enginarları dizelim ve üzerine kavurduğumuz malzemeler az az ekleyip Meşe şeklindeki köftelerimizden 2 3 er tane  koyalım.
5) Hazır olan enginar tabaklarının üzerine hazırladığımız Beşamel sosu dökelim ve üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri koyalım.



6)Tepsinin kenarından 1 su bardağı su ve tuz ekleyip 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelim...
























Enginar tabağımız hazır nımmmm...
AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen takipçilerim aşağıda bulunan Adı/URL Seçip isminizi yazıp yorum yapabilirsiniz yada Anonim ayarına getirip yorum yapabilirsiniz ama bu sefer Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazmanız gerekecektir..